Anna Dutkowska

Dietetyk, biotechnolog żywności

Absolwentka dietetyki na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Ukończyła również studia na Politechnice Gdańskiej, uzyskując tytuł inżyniera chemii oraz magistra biotechnologii w specjalności Technologia, Analiza i Biotechnologia Żywności.


Obecnie jako doktorantka w Zakładzie Endokrynologii Klinicznej i Doświadczalnej w Katedrze Żywienia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego zajmuje się dietoterapią kobiet z rozpoznanym zespołem wielotorbielowatych jajników (PCOS).


Współpracuje z Poradnią Leczenia Zaburzeń Hormonalnych, Nadciśnienia Tętniczego i Chorób Przemiany Materii, gdzie zajmuję się żywieniem pacjentów w różnych jednostkach chorobowych.


Jest dietetykiem Ogólnopolskiego Programu profilaktyki Cukrzycy i Chorób Cywilizacyjnych „PoZdro” Fundacji Medicover. Jest współtwórcą programu „Metamorfozy” we współpracy z siecią siłowni TigerGym (obecnie Zdrofit), w którym zmieniamy nawyki żywieniowe uczestników.


Prowadzi różnego rodzaju szkolenia „Zdrowe wibracje”, w których poruszamy tematy związane ze zdrowiem, żywieniem i stylem życia.


Od dziecka związana jest ze sportem, trenowała wyczynowo lekkoatletykę (biegi średniodystansowe).


W pracy wykorzystuje swoje wielokierunkowe wykształcenie oraz bogate doświadczenie zdobyte podczas setek konsultacji, które przeprowadziła.